Història

A l’any 1991, un grup de persones vinculades al món del teatre amateur es va reunir per formar un nou grup de teatre, anomenat Acte Quatre. Amb aquest nom va començar a formar part de la Federació d’Associacions de la Generalitat de Catalunya i es va afiliar a la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya.

Des dels seus inicis i fins a l’actualitat, aquesta companyia ha aconseguit diversos premis en diferents categories. Un dels més destacats és el Premi al millor muntatge teatral obtingut en el reconegut Concurs de Teatre de Caixa Manlleu, amb la representació de l’obra Estrelles en un cel de matinada, l’any 2008.

Acte Quatre ha participat molt activament en la Mostra d’Entitats de Granollers. Com també ha estat molt vinculat en altres projectes com la posada en escena de diverses obres, entre les quals destaquen: “Els Pastorets o l’Adveniment de l’Infant Jesús”, de Folch i Torras, “Els Pastorets” de Frederic Soler (Pitarra), i que fou emesa per Televisió Espanyola el 25 de desembre de 1984, i L’Hostal de la Glòria, de Josep Maria de Sagarra.

La companyia ha col·laborat també en diversos projectes de l’Auditori de Granollers, l’objectiu dels quals era fer encabir en diferents muntatges teatrals la participació de tots els grups de teatre amateur en actiu de la ciutat de Granollers.

Un d’aquests projectes va tenir lloc l’any 2001 en motiu dels actes d’inauguració del Teatre Auditori de Granollers. En aquella ocasió es va representar l’espectacle Granollers, crònica d’una ciutat, escrita per Bertus Compañó i Gemma Terés, i dirigida per Txell Roda i Frederic Roda.

El següent muntatge teatral va ser La misteriosa desaparició al tren de Ludmila Kievankova, que va ser presentat l’any 2004, també amb la participació de diversos grups de teatre de Granollers.

En darrer lloc trobem La festa dels Sentits, espectacle presentat el 2007 i creat expressament per la companyia Artistras. Tots aquests espectacles van afavorir la dinamització i promoció de molts grups de teatre amateur de la ciutat no solament a Granollers sinó per tota Catalunya.

El nostre objectiu principal és la promoció del teatre amateur i, per això, participem amb les nostres produccions en concursos, mostres, festivals, etc… que se celebren arreu de Catalunya i on sempre hem estat molt ben acollits.

Des dels seus inicis, ACTE QUATRE no ha deixat de fer representacions, les quals han estat valorades amb molt bones critiques i premis.

Aquestes són:

- L’HÈROE,de Santiago Rusiñol, amb la qual es donà a conèixer el grup l’any 1991. Va ser representada en set ocasions i dirigit per Esteve Benús.

- EL SENYOR JOSEP FALTA A LA DONA…LA DONA DEL SENYOR JOSEP FALTA A L’HOME, obra que, Santiago Rusiñol va escriure amb el pseudònim de Jordi de Perecamps. Va ser representada en deu ocasions, l’any 1992. (Direcció Esteve Benús).

- LA RATERA, adaptació al català de la coneguda novel·la policíaca d’Àgatha Christie: The mousetrap. Es va representar en cinc ocasions, l’any 1993. (Direcció Esteve Benús).

- DEATHTRAP (La Trampa de la Mort), traducció i adaptació al català de l’obra de teatre d’Ira Levin. Es va representar en tretze ocasions, l’any 1994. (Direcció Esteve Benús).

o  En que varem obtenir dinou premis.

- EL PAPA DE ROMEU I JULIETA, de Joan Oliver. Va ser representada en quatre ocasions l’any 1995. (Direcció Esteve Benús).

- L’HOME, LA BÈSTIA I LA VIRTUD, de Luigi Piradello. Va ser representada en onze ocasions l’any 1996. (Direcció Esteve Benús).

- L’ESTIUET DEL SENYOR MARTÍ, de Lluís Coquard. Es va representar en onze ocasions l’any 1997. (Direcció Esteve Benús).

- ARSÈNIC I PUNTES DE COIXÍ, de Joseph Otto Kesselring. Es va representar en quinze ocasions l’any 1998. (Direcció Esteve Benús).

o En que varem obtenir vint premis.

- SOLA EN LA FOSCOR, de Frederick Knott, amb dotze representacions l’any 1999. (Direcció Esteve Benús).

o En que varem obtenir vint premis.

- L’HOSTALERA, de Carlo Goldoni, amb dinou representacions l’any 2000. (Direcció Esteve Benús).

o En que varem obtenir dotze premis.

- L’ESTRANYA PARELLA,( VERSIÓ FEMENINA)  de l’obra de Neil Simon. Es va representar vint-i-dues vegades l’any 2001. (Direcció Esteve Benús).

o En que varem obtenir divuit premis, (Sis concursos).

- REVOLTA DE BRUIXES, de Josep M. Benet i Jornet, amb direcció de Meritxell Roda. Es va representar divuit vegades l’any 2002/03 dirigida per Txell Roda.

o En que varem obtenir vint-i-dos premis.

- EL BALL ROBAT, versió de l’obra de Joan Oliver BALL ROBAT . S’ha representat en trenta-una vegades. L’estrena va tenir lloc el 31 d’Octubre del 2003 al Teatre de Ponent. (Direcció Txell Roda).

o En que varem obtenir quaranta-cinc premis.

- L’OPERETA DE LES PRECIOSES, amb versió lliure de Meritxell Roda de l’obra “Les Precioses Ridícules”, de Jean Baptiste Poquelin “Moliere”. Es va arribar a representar trenta vegades. L’estrena va tenir lloc el 4 de Novembre del 2005 al Teatre de Ponent. (Direcció Txell Roda).

o En que varem obtenir trenta-vuit premis.

- ESTRELLES EN UN CEL DE MATINADA, d’Alexandre Galine, traduïda per Jaume Melendres. Es va arribar a representar trenta vegades. L’estrena va tenir lloc el 9 de Novembre del 2007 al Teatre de Ponent. (Direcció Pilar Pla).

*Guanyadora prestigiós PREMI DE TEATRE CAIXA DE MANLLEU ANY 2008.

oEn que varem obtenir quaranta-quatre premis. Entre ells:

§ Millor grup i obra (7)

§ Millor direcció (Pilar Pla) (7)

§ Millor actriu  principal (Sara Martínez) (14)

§ Millor actriu de repartiment (Núria Parés) (6)

§ Millor actor de repartiment (Josep Mª Lacorte) (3)

§ Actriu principal (Olga Pey) (2)

§  Millor presentació escènica  (3)

§ … entre d’altres.

- COSÌ È, SE VI PARE, de Luigi Pirandello. Versió i adaptació de Pilar Pla. L’estrena va tenir lloc el 13 de Novembre del 2009 al Teatre de Ponent. Es va arribar a representar vint-i-dues vegades. (Direcció Pilar Pla)

o En que hem obtingut trenta tres premis. Entre ells:

§ Millor obra (4)

§ Millor direcció (Pilar Pla) (3)

§ Millor actriu principal (Olga Pey) (7), (Carme Giménez) (5)

§ Millor actriu de repartiment (Sara Martínez) (4)

§ Millor actor principal (Josep Mª Lacorte) (3)

§ Millor actor de repartiment (Josep Baldich) (1), (Joan Simeón) (1)

§  Millor il·luminació (Chris Mitchem) (2)

§  Millor presentació escènica (3)

- La moral de la Sra. Dulska, de Gabriela Zapolska. Versió de Jaume Melendres. L’estrena va tenir lloc el 12 de Novembre del 2011 al Centre Cultural de Granollers. Es va arribar a representar 24 vegades. (Direcció Pilar Pla).

o En que hem obtingut cinquanta premis. Entre ells:

§ Millor obra (8)

§ Millor direcció (Pilar Pla) (5)

§ Millor actriu principal (Sara Martínez) (10)

§ Millor actriu de repartiment (Carme Giménez) (10), (Olga Pey) (5), (Marta Valera) (1), (Anna Blanché) (1)

§ Millor actor de repartiment (Josep Mª Lacorte) (2), (Joan Miquel Rodríguez) (2)

§ Millor vestuari (1)

§ Votació Popular “Públic” (5)

- Dansa d’Agost, de Brian Frail. L’estrena va tenir lloc el 16 de Novembre del 2013 al Centre Cultural de Granollers. Es va arribar a representar 21 vegades. (Direcció Pilar Pla).

o Premis Obtinguts:

§ Millor companyia (8)

§ Millor direcció (Pilar Pla) (8)

§ Millor actriu principal (Sara Martínez) (9), (Carme Giménez) (4)

§ Millor actriu de repartiment (Carme Giménez) (6), (Olga Pey) (10), (Marta Valera) (3), (Núria Parés) (4), (Sara Martínez) (1)

§ Millor actor de repartiment (Chris Mitchem) (3), (Josep Mª Lacorte) (3), (Josep Baldich) (2)

§ Millor actor principal (Josep Mª Lacorte) (2)

§ Votació Popular “Públic” (1)

§ Millor Representació en Català (1)

§ Millor vestuari (2)

§ Millor muntatge musical (3)

§ Millor escenografia (2)

§ Millor grup al taller de teatre (1)

- Les noies del calendari, de Tim Firth. L’estrena va tenir lloc el 14 de Novembre del 2015 al Centre Cultural de Granollers. (Direcció Pilar Pla).

o Premis Obtinguts:

§ Millor obra/companyia (14)

§ Millor direcció (Pilar Pla) (10)

§ Millor actriu principal (Sara Martínez) (3), (Carme Giménez) (7), (Marta Valera) (1), (Núria Parés) (3), (Anna Blanché) (2)

§ Millor actriu de repartiment (Olga Pey) (3), (Marta Valera) (2), (Núria Parés) (1), (Sara Martínez) (3), (Anna Blanché) (2)

§ Millor actor de repartiment (Josep Mª Lacorte) (2), (Jordi Romaguera) (1)

§ Millor vestuari (2)

§ Millor escenografia (1)

§ Premi Francina Vilanova per l’atreviment de la proposta teatral (1)

§ Millor il·luminació (1)

§ Millor so/muntatge musical (1)

§ Votació Popular (2)